PROGRAMJAINK

Úszás

Kedvezményes oktatást biztosítunk egyéni és csoportos formában az érintett gyermekek részére a Duna Arénában. Az alkalmakon a testvérek is részt vehetnek teljes áron, így ők sem maradnak ki az alapítvány életéből. Úszóoktatónk Vados Bence, aki maga is az alapítvány egy korábbi “gyermeke”, így remek példát mutat a gyerekeknek. Az úszás nemcsak a helyes tartás elérésében, hanem a saját én- és testkép elfogadásában is kardinális szerepet játszik.

Gyógytorna

Kedvezményes gyógytornázási lehetőséget biztosítunk az érintett gyermekek részére Elmer Zsófiánál, aki egy igazi gyerekmágnes. A gyógytorna rendkívül fontos, szinte elengedhetetlen a végtaghiányos gyermekek helyes testtartása, egyenes gerince érdekében.

Tanévnyitó piknik

A rendezvényen rövid túrát teszünk a csatlakozó családokkal, megnyitjuk a tanévet egy egészségmegőrző könnyed sétával. Nem riadunk meg a patakon, vagy hegyen-völgyön való átkeléstől sem.

Farsangi buli

Kötetlen családi jelmezes összejövetel, meglepetésekkel, újságpapír tánccal, székfoglalóval és vidámsággal. Gyertek és bulizzunk együtt!

Családi tábor

Hagyományos családi tábor, kötetlen programokkal tűzdelve (hajókázás a Balatonon, közös túra, játék, gyógytorna, úszás, tanácsadás, stb.)

Sporttábor

Sporttáborainkban az egészséges életmódon és a mozgáson van a hangsúly. A legfontosabb persze az együtt töltött idő és a közös, egymástól való tanulás.

Gyereknapi piknik

Közös kirándulás, rengeteg nevetés, mosoly és végre jó idő jellemzi a gyereknapi eseményeinket. 2019-ben a 3. kerületi rendvédelmi dolgozók is feldobták a napunkat, ki lehetett próbálni a rohamosztagos felszerelést, motorcsónakon is lehetett száguldani, de még a hangos bemondó is a gyerekek kezébe került.

Szülősegítő foglalkozás mediátorral

Programunkon profi mediátor segítségével, a szülők bizalmi környezetben közösen találnak választ a gyermekek kapcsán felmerülő nehézségekre, kihívásokra (kíváncsi tekintetek, csúfolódás, ismerkedés, túlféltés, önállóság, stb.)

Évzáró

Az alapítvány hagyományosan minden évben megtartja évzáró rendezvényét, ahol a gyerekek és szülők egyaránt egymásra találhatnak. A rendezvényen mindig van meglepetés fellépő, ez lehet akár egy bűvész, vagy maga a Mikulás.

Művészet- és élményterápiás tábor

Délelőttönként két nagyszerű pedagógus foglalkozásokat tart a gyerekeknek a művészet- és zeneterápia eszközeivel. Célunk, hogy ezekkel a foglalkozásokkal indirekt módon segítsük a gyerekek pozitív énképének kialakulását, önbizalmuk erősítését, esetleges negatív élményeik feldolgozását.
A délutánokat pedig szabadidős programokkal töltjük.

Szülői értekezlet

Tanácsadás gyógytorna, elérhető szociális és oktatáshoz kapcsolódó ellátások témakörében.

A tájékoztató alkalmon az alábbi témákról hallhatnak a szülők:

– mire jogosult a végtaghiányos gyermeket nevelő család (pénzbeli és természetben nyújtott ellátások)

– mire jogosult a végtaghiányos gyerek (pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások)

– gyógytorna

– protézisek, esetleges műtéti korrekciók, rehabilitáció

– az alapítvány kiemelt programjainak bemutatása