Barion Pixel

1%-odba, hogy én is megcsinálom!

Adj lehetőségekkel teli, boldog jövőt a végtaghiányos gyermekeknek és családjaiknak! Ehhez már csak a Te 1%-od hiányzik!

SEGÍTS TE IS, HOGY MÉG TÖBB ÉRINTETT CSALÁDNAK TUDJUK SZEBBÉ TENNI A JÖVŐJÉT!

Szeretnénk megmutatni a gyermekeknek, hogy teljes, egészséges és értékes életet élhetnek végtaghiányosan is. A tapasztalat azt mutatja, hogy ugyanúgy akarnak élni, ugyanazt akarják játszani, mint a többiek, és ezért bámulatos kreativitással, ösztönös alkalmazkodással szinte mindent meg tudnak oldani, csak figyelni kell rájuk! Ehhez a Te 1%-od is szükséges!

Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatokra lesz szükséged:

A szervezet neve:

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány

Adószám:

19006994-1-43

5 érv, hogy miért minket támogass

Honnan tudhatod, hogy jó helyre kerül az adód 1%-a?

A befolyt összegből

biztosítunk a végtaghiányos gyermekeknek és családjaiknak!

Hogyan tudod a leggyorsabban felajánlani adód 1%-át?

Így tudod a leggyorsabban felajánlani adód 1%-át ...

1.

Lépj be az ESZJA oldalra!

2.

Válaszd az 1+1% felajánlás opciót!

3.

Írd be a keresőbe: „A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány”

4.

Küldd be két gombnyomással!

Ha felmerülne kérdésed az 1%-ról, itt biztosan választ kapsz rá.

A befolyt összegből sportolási lehetőséget, táborokat és fejlesztő foglalkozásokat biztosítunk a végtaghiányos gyermekeknek és családjaiknak!

Mindenképp, sok kicsi sokra megy alapon a legalacsonyabb 1%-ból is legalább egy végtaghiányos gyermek úszás oktatásának költségátvállalását tudjuk biztosítani.

A. Ha a NAV készíti az adóbevallásom?

Ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 22-ig.
Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki az 22EGYSZA nyomtatványt és 2023. május 22-ig postázd el a területileg illetékes NAV-nak. A NAV postacímeket itt találod.


B. Ha a munkáltatóm gyűjti össze az 1% nyilatkozatokat?

A 22EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

C. Ha egyéni vállalkozó vagyok?

Május 22-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 22EGYSZA nyomtatványon elektronikusan ügyfélkapun keresztül vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

D. Ha saját magam készítem az adóbevallásom?

Elektronikusan rendelkezhetsz a 22SZJA adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 22EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a területileg illetékes NAV-nak 2023. május 22-ig.

2023-ben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 22. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

Ügyfélkapun keresztül csak néhány perc az egész, nagyjából annyi amennyi idő alatt ezt a szöveget elolvastad. Ha a postai utat választod akkor sem kell aggódnod, néhány perc leforgása alatt már rendelkeztél is adód 1%-áról!

Az 1%-ról minden olyan magánszemély rendelkezhet, aki 2022-ben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

Május 22-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 22EGYSZA nyomtatványon, ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%. Ha több szervezetet jelölsz meg a NAV érvénytelennek fogja minősíteni.

Emlékeztető

Szeretnéd, hogy időben figyelmeztessünk a határidő közeledtére? Add meg az e-mail címed, és küldünk egy emlékeztetőt!