Barion Pixel

Bemutatkozik az Alapítvány

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt (továbbiakban: alapítvány) 1988-ban érintett szülők hozták létre. Az Alapítvány célja a végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődésének segítése, hogy egészséges, boldog, és magabiztos felnőtt váljon belőlük. Az érintett gyermekek egészséges testi fejlődése érdekében támogatjuk, hogy gyógytornával és úszással erősödjenek, lelki és szellemi fejlődésük érdekében pedig örömmel szervezünk kirándulásokat, táborokat, nyelvtanfolyamokat, illetve különböző pályázatokat. Célunk, hogy erősítsük a gyermekek, a szülők, és a családok közötti erős köteléket. 2019 óta pályázati forrásból finanszírozzuk művészet- és élményterápiás táborainkat, amelyek hatékonyan segítik a végtaghiányból adódó traumák feldolgozását a gyermekeknek.

Alapítványunk országosan működik, budapesti központtal. Fennmaradásunkat adományokból, 1%-os felajánlásokból és pályázatokból biztosítjuk. A kiszámítható működés érdekében örömmel fogadjuk az anyagi támogatásokat.

Az Alapítvány elsőgenerációs gyermekei között világbajnok paratriatlon versenyző, paralimpiai bajnok úszó és világhírű trombitaművész is van. Az elmúlt 30 évben különösen nagy figyelmet fordítottunk a szülők tájékoztatására a kapcsolódó ellátások, a jogi segítségnyújtás, illetve a mindennapi élethelyzetek során felmerülő kérdések vonatkozásában. Programjainkra az egész országból várjuk a résztvevő családokat, végtaghiányos gyermekeket, és testvéreket.

Hiszünk benne, hogy az alapítvány bátorságot és tartást ad a gyermekek számára. Sorstársaik körében nagyobb önbizalomra tesznek szert, így magabiztosabban tudnak a mikroközösségükben érvényesülni. Szeretnénk megmutatni a gyerekeknek, hogy teljes, egészséges és értékes életet élhetnek végtaghiányosan is.

CSAPATUNK

Lévay Petra

kuratóriumi elnök, ügyvezető

Csesznegi-Fényes Zsuzsanna

kuratóriumi alelnök, táborvezető

Hurtik Imre

kuratóriumi tag

Mihályi András

kuratóriumi tag

Dr. Mező Róbert

kuratóriumi tag, ortopéd orvos

Vados Bence

úszóoktató

Elmer Zsófia

gyógytornász

Stieber Viola

önismereti konzultáns, táborvezető

Ughy Veronika

tapasztalati szakértő

Galambos Katalin

pályaorientációs tanácsadó

Horváth Ildikó Zsuzsanna

alapítványi ügyintéző, kommunikációs munkatárs

Galambos Szilvia

meseterapeuta

Dr. Novadovszky Nóra

ügyvéd

Dr. Faragó István

ügyvéd