Barion Pixel

BEMUTATKOZUNK

Alapítványunk célja a végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődésének segítése, hogy egészséges, boldog, és magabiztos felnőtt váljon belőlük.

Az érintett gyermekek egészséges testi fejlődése érdekében támogatjuk, hogy gyógytornával és úszással erősödjenek, lelki és szellemi fejlődésük érdekében pedig örömmel szervezünk kirándulásokat, táborokat, nyelvtanfolyamokat, illetve különböző pályázatokat. Célunk, hogy erősítsük a gyermekek, a szülők, és a családok közötti erős köteléket. 2019-ben pályázati forrásból lehetőségünk nyílt mese- és művészetterápiás alkalmak szervezésére is, amelyek hatékonyan segítették a végtaghiányból adódó traumák feldolgozását a gyermekeknek.

Alapítványunk országosan működik, budapesti központtal. Fennmaradásunkat adományokból, 1%-os felajánlásokból és pályázatokból biztosítjuk. A kiszámítható működés érdekében örömmel fogadjuk az anyagi támogatásokat.

Az Alapítvány elsőgenerációs gyermekei között világbajnok paratriatlon versenyző, paralimpiai bajnok úszó és világhírű trombitaművész is van. Az elmúlt 30 évben különösen nagy figyelmet fordítottunk a szülők tájékoztatására a kapcsolódó ellátások, a jogi segítségnyújtás, illetve a mindennapi élethelyzetek során felmerülő kérdések vonatkozásában. Programjainkra az egész országból várjuk a résztvevő családokat, végtaghiányos gyermekeket, és testvéreket.

Hiszünk benne, hogy az alapítvány bátorságot és tartást ad a gyermekek számára. Sorstársaik körében nagyobb önbizalomra tesznek szert, így magabiztosabban tudnak a mikroközösségükben érvényesülni. Szeretnénk megmutatni a gyerekeknek, hogy teljes, egészséges és értékes életet élhetnek végtaghiányosan is.