Barion Pixel

MUNKATÁRSAINK

levay.petra@vegtaghiany.hu,
+3670/772-0646</br

Lévay Petra - ügyvezető

Az alapítvány kuratóriumi elnöki tisztsége mellett, annak ügyvezetőjeként is dolgozom. A több, mint 30 éves múltra visszatekintő szervezet vezetőjeként megtiszteltetés az alapítvány korábbi kedvezményezettjeként ezt a feladatot ellátni.

2017 óta a fő programokat indítottuk újra, így a gyógytornát és úszásoktatást, illetve a családi és gyerektáborokat. A 2019-es évben már sikerült szülősegítő foglalkozásokat és egyéb kirándulásokat is szerveznünk.

Célom, hogy a nemzetközi kapcsolatokat is újraépítsem és minél több programmal tudjunk kedveskedni a családoknak, gyerekeknek. A legfontosabb célom, hogy a hozzánk forduló gyerekekből boldog felnőttek legyenek.

zsofi.elmer@gmail.com

Elmer Zsófia - gyógytornász

Elmer Zsófia vagyok gyógytornász-fizioterapeuta. Diplomámat 2019 júniusában szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Gyógytornász Szakán. Alapítványos munkám mellett teljes állásban súlyos- és halmozottan fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel dolgozok.

Már korábban, a gimnáziumi éveim során eldöntöttem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Úgy gondolom, jó kapcsolatot tudok kialakítani a gyerekekkel, könnyen szót értek velük és környezetem visszajelzései alapján meggyőződésem, hogy kifejezetten jó érzékem van hozzájuk. Ebben közrejátszott, hogy 18 éves koromra ötszörös nagynéni lettem és igyekszem is a lehető legtöbb időt nekik szentelni.

Nagyon fontosnak tartom a komplex fejlesztést, hogy a mozgásfejlesztésen kívül a gyermekek oktatására, kognitív- és személyiség fejlesztésére is elegendő figyelmet fordítsunk.  Gyermekek esetében a mozgásfejlesztés játékosan, érdeklődésüknek megfelelően történik. A tornákat életkoruknak, adottságaiknak, lehetőségeiknek és értelmi képességeiknek megfelelően próbálom alakítani, úgy, hogy játékos feladatok közé rejtve, vidám hangulatban végezhessék a tornagyakorlatokat. A tornát – ugyanúgy, mint a felnőttek esetében – egy felmérés előzi meg. Ennek során teljeskörűen felmérem a gyermek állapotát, majd ennek megfelelően állítom össze a helyes kezelési tervet.  Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet nyújthassam a nekik, folyamatos továbbképzésekkel fejlesztem magam.

info@vegtaghiany.hu

Vados Bence - úszóoktató

Másfél éves koromban ismerkedtem meg az úszással A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány keretein belül. Először rekreációs jelleggel, majd idővel versenyúszóként folytattam. 15 évig versenyeztem parasportolóként Málnai István szárnyai alatt, de utána is hiányzott nekem a közeg.

Az úszás olyannyira a mindennapjaim részévé vált, hogy végül átálltam a medence másik oldalára, és oktató lett belőlem. A legelején mentoromtól, “ Pikétől” tanultam az alapokat, majd a Testnevelési Egyetemen úszóedzői szakképesítést szereztem.

Több, mint tíz éve tanítok gyerekeket és felnőtteket, eleinte csak épeket, 7 éve pedig végtaghiányos, autista és mozgássérült gyerekeket is. Az oktatás számomra egy hitvallás, elmondhatom, hogy a munkám a hobbim, őszinte hittel és odaadással igyekszem megismertetni tanítványaimmal az úszás rejtelmeit. Fontosnak tartom a bizalom kiépítését, szeretnék az úszás és a mozgás által mosolyt csalni a tanítványok arcára, hogy ne kényszernek éljék meg az úszásórákat, hanem kikapcsolódás, élmény legyen számukra.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT