Barion Pixel

Kezdőcsomag 2022 - AKTUALITÁSOK

Fogyatékossághoz kötődő és családtámogatási pénzbeli ellátások, támogatások, egyéb kedvezmények 2022

Az aktualizált Kezdőcsomag a  Szülősegítő 2021-es pályázatának keretein belül jött létre, az EMMI és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával. 

KEZDŐCSOMAG

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány Kezdőcsomag című kiadványa egy informatív, inspiráló összefoglaló, melyet nagy szeretettel ajánlunk minden érintett család figyelmébe.

A tájékoztató füzet összeállításánál igyekeztünk minden felmerülő főbb témát érinteni , ugyanakkor szerettük volna inspirálni a végtaghiányos gyermekeket nevelő szülőket sorstársi történekekkel.

A kiadvány fejezetei tartalmazzák az alapítvány bemutatását, a végtaghiány kialakulásának lehetséges orvosi okait és a fejlődési rendellenességek leírását, érinti a gyógytorna és úszás szerepének fontosságát, a 2021-es évre vonatkozó családtámogatási pénzbeli ellátások, támogatások és egyéb kedvezmények felsorolását és a magyarországi gyermek rehabilitációs ellátási hálózat rendszerét megyékre lebontva.

Ezen kiadvány A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány megbízásából, a Flextronics International Kft, a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával készült.

3 különböző korosztálynak szerettünk volna könyvet megjelentetni, eltérő témával és koncepcióval:

Az elsődleges célcsoport a végtaghiányos gyermekek és családjaik voltak. Célcsoport még a nem érintett olvasó is, aki elfogadóbbá válhat a korosztályának megfelelő kiadvány feldolgozásával.  

1.korosztály: 

A 0-3 éves korcsoport számára egy ismeretterjesztő kiadvány készült (Ez vagyok én… Ismerj meg engem!), mely az emberi testet mutatja be, közvetítve, hogy nem csupán egyféle testkép létezik, hanem sokféle.

A könyv ízelítője letölthető itt. Szeretnénk nyomonkövetni, hogy ki használja a könyvet, ezért egy e-mailért cserébe a teljes könyvet is ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk. Kérlek írj az info@vegtaghiany.hu e-mail címre.

2. korosztály 

A 3-6 éves óvodáskorú gyermekek számára egy meglévő mese átrajzolása történt, melyben végtaghiányos szereplő is van. Itt egy kísérőhét is kidolgozásra került, mely a végtaghiányos gyermek beilleszkedését segíti, illetve ha később az ép gyerekek  végtaghiányos emberrel találkoznak, akkor elfogadóan tudnak irányába fordulni. 

A kísérőhét ízelítője letölthető itt. Szeretnénk nyomonkövetni, hogy ki használja fel, ezért egy e-mailért cserébe a teljes anyagot is ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk. Kérlek írj az info@vegtaghiany.hu e-mail címre.

A könyv itt kapható kereskedelmi forgalomban: PIXELREPRO

3. korosztály:

A 6-10 éves korosztály esetében egy regény készült, mely mellé óravázlat is társult a regény és a téma feldolgozására. A csodabogár regény főhőse végtaghiányos és az ő kalandjain keresztül sok kihívást jelentő praktikus kérdés kerül terítékre és megértésre. Utóbbi segítség lehet a végtaghiányos gyerekek megküzdési stratégiájának kialakítására is. A Kiss Judit Ágnes által írt regényt a Móra Könyvkiadó ki is adta, így kereskedelmi forgalomban is kapható, de ez már nem része a mi projektünknek. A regényhez kapcsolódó óratervek próbája szintén sikeresen lezajlott.

Az óratervek ízelítője letölthető itt. Szeretnénk nyomonkövetni, hogy ki használja fel, ezért egy e-mailért cserébe a teljes anyagot is ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk. Kérlek írj az info@vegtaghiany.hu e-mail címre.