"Jön egy új mesekönyv, végtaghiányos gyerekekkel" - HVG

A napokban több médiafelületen is jelent meg cikk rólunk, melynek fő apropója egy mesekönyv.

A gyerekkönyv a 6-10 éves korosztály számára íródott, szerdán jelenik meg a Móra Könyvkiadó gondozásában. Kiss Judit Ágnes költő-írónő A csodabogár című regénye azt mutatja meg, hogy a végtaghiányos gyerekek ugyanolyan életet élhetnek, mint ép társaik.

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány tájékoztatása szerint a kisiskolásoknak szóló, A csodabogár című regényben Zsófit, a főszereplőt szülei új iskolába íratják. Korábbi osztálytársai sokszor csúfolták azért, mert más, mint a többiek. Az új iskolában az első napon rendkívüli dolog történik vele: egy különleges bogarat talál a szekrényében. Kezdetben viszolyog tőle, de amikor a rovar beszélni kezd hozzá, Zsófi megbizonyosodik arról, nem egy átlagos lény szegődött mellé.

Az alapítvány projektjében megvalósuló könyv nemcsak a végtaghiányos gyerekeknek szól, hanem minden olvasót érzékenyebbé, elfogadóbbá tesz a célcsoport iránt – hangsúlyozta Lévay Petra, az alapítvány ügyvezetője. Kiemelte: a végtaghiányos gyermekek életminőségét nagyban befolyásolja a pozitív önértékelés és a környezet elfogadó viselkedése. A könyv célja, hogy megmutassa: a végtaghiányos gyermekek ugyanolyan teljes életet élhetnek, mint ép társaik.

A könyv mellé két óravázlat és két foglalkozásterv is készült, amelyeket az alapítvány honlapján lehet majd elérni.

https://hvg.hu/elet/20210712_vegtaghianyos_gyerekek_konyv?fbclid=IwAR1yLrRpCCoZdnBJrev3JmZuBTpqw_VhQb8w6Yz4NURf36E86i2T13qxZsQ