Nyertünk a SZÜLŐ2020 pályázaton

A pályázat keretén belül ezeket a programokat fogjuk megvalósítani: 

Kétalkalmas pszichológiai szülősegítő foglalkozást tervezünk online eszközökkel (zoom), ezzel is segítve a kisgyermekes szülőket. Célcsoportunk azon szülők, akik frissen találkoznak az életükben beállt új helyzettel, miszerint végtaghiányos lett gyermekük. Alapítványunk látókörében főleg a veleszületett végtaghiányos gyermeket nevelő családok vannak, de a foglalkozás nyitott a szerzett végtaghiányos gyermekek szüleinek is. Az első alkalommal a főbb témák az új helyzettel járó kezdeti sokk kezelése, a lehetséges alkalmazkodási módok és hasznos megküzdési stratégiák kidolgozása lesz, interaktív elemekkel. A második alkalommal a váratlan helyzethez történő alkalmazkodás, reziliencia kifejlesztésének módja lesz a téma. A szülők megtanulhatják, hogyan váljanak rugalmassá és elfogadóvá új helyzetükhöz.

Januárban szülői értekezletet tartunk majd az elérhető szociális és köznevelési ellátásokról, ezen a programon egy jogász is velünk lesz.

A foglalkozások kiegészítéseként egy farsangi mulatságot tervezünk, ahol különböző kvízjátékokkal, kihívásokkal örvendeztetjük meg a családokat és gyerekeket, egyfajta csapatépítő programként.